It’s Halloween! Her er oversikten over alle filmene i serien. (2024)

It’s Halloween! Her er oversikten over alle filmene i serien. (1)

Klar for Halloween! Nick Castle som Michael Myers/The Shape. Montasje: Per Mork, KINOMAGASINET.no ©

It’s Halloween! Her er oversikten over alle filmene i serien.

It’s Halloween! Her er oversikten over alle filmene i serien. (2)

Alexander Svanåsbakken

Michael Myers er tilbake og han er nok en gang ute etter søsteren sin, Laurie Strode. Men denne gangen er hun klar!

Etter 40 år får vi endelig en verdig oppfølger til slasherklassiskeren Halloween (1978).

Vent litt, sier du kanskje. Har det ikke vært et hav av Halloween-filmer!?

Og det har du rett i, men denne filmen er så vågal at den velger å ignorere alle de ni (!) andre filmene som har kommet ut og er en direkte oppfølger til originalen og KUN den.

Jamie Lee Curtis som spilte Laurie Strode og Nick Castle som var Michael Myers er tilbake, og alt ser ut til at dette er oppfølgeren vi har ventet på.

It’s Halloween! Her er oversikten over alle filmene i serien. (3)

Nick Castle som Michael Myers/The Shape og Jamie Lee Curtis som Laurie Strode, anno 1978.

I den nye filmen er Laurie Strode sterkt preget av hendelsene i den originale filmen, og har ligget i hardtrening i den tro at en gang, kommer Michael Myers tilbake. Og det har hun selvsagt rett i. Ingen film hvis ikke! Så nå må hun beskytte familien sin, og selve nabolaget i den endelige kampen mot ren ondskap.

It’s Halloween! Her er oversikten over alle filmene i serien. (4)

Er det noen hjemme?

Halloween er kanskje ikke den første slasher-filmen, men den er utvilsomt filmen som startet bølgen. Og selv om oppfølgerne gjorde ting litt merkelig gikk holdt de seg til en viss grad på jorden. I motsetning til andre slasherfilmer. (Jeg ser på deg Jason X). Det har hjulpet til at man tar Halloween og Michael Myers mye mer seriøst enn for eksempel Jason fra Friday the 13th eller Freddy Kruger fra Nightmare on Elm Street. De ble på sine eldre dager ganske tøysete, mens Michael Myers har enda evnen til å ose ren terror.

It’s Halloween! Her er oversikten over alle filmene i serien. (5)

Laurie Strode og Michael Myers / The Shape – 40 år senere.

Det er nå ni år siden vi sist fikk en Halloween-film på kino. Det var da andre film i Rob Zombies nyinnspillingsserie, hvor han forsøkte på å gi serien en mer brutal og voldsom versjon og gi mye mer bakgrunn for Michael Myers. De slo aldri helt ann så det ble bare med de to.

John Carpenter, regissøren av den første filmen, er selv med på å produsere den nye filmen. Han beskriver det som at han ville hjelpe til med å lage denne nye filmen til den skumleste av de alle. Når det også er Blumhouse, studioet bak alle de beste skrekkfilmene de siste årene som står bak, så kan man ikke annet enn å glede seg.

Musikken til filmen er også laget av John Carpenter. Han lagde musikken til originalen og til mange av sine egne filmer og nå gir han ut musikk. Det er få musikkstykker som er like gjenkjennelig som det fra Halloween. Den kjenner man på kroppen.

Det er David Gordon Green som har fått æren til å videreføre Halloween arven. Han er mest kjent for komedier som Pineapple Express (2008), Your Highness (2011) og dramafilmer som Joe (2013), Prince Avalanche (2013) og Stronger (2017). Det virker som et merkelig valg, men desto mer spennende! Manusforfatterne er Jeff Fradley som hovedsakelig har skrevet for HBO serien Vice Principles, og Danny Mcbride som flesteparten vil kjenne igjen som en av skuespillerne i Vice Principle og Eastbound and down samt mang en komediefilmer. Det er en merkelig gjeng, men ut ifra hvordan John Carpenter beskriver det, virker det som de har klart å peile seg inn i essensen av hva en Halloween-film er.

It’s Halloween! Her er oversikten over alle filmene i serien. (6)

Nick Castle som Michael Myers/The Shape og Jamie Lee Curtis som Laurie Strode, anno 2018.

It’s Halloween! Her er oversikten over alle filmene i serien. (7)

Anmeldelse: Halloween

Halloween-serien har jo, som mange av slasherfilmene fra 70 og 80-tallet, fått en del oppfølgere hvor det som regel er en generell synkende kvalitet. Det kan være greit med et lite sammendrag:

Halloween-filmene:

It’s Halloween! Her er oversikten over alle filmene i serien. (8)

Halloween (1978): Det var her vi fikk møte Michael Myers første gang, og den uhyggelig hvite masken. Han drepte søsteren sin når han var en unge og ble sendt på en sinnsykehus. 15 år senere reiser han tilbake til Haddonfield og dreper en rekke barnevakter på Halloween.

It’s Halloween! Her er oversikten over alle filmene i serien. (9)

Halloween II (1981): Tar sted rett etter slu*tten på den første filmen. Michael Myers overlevde, og Laurie Strode blir ført til et sykehus hvor Myers finner henne. Dette skulle originalt være den siste filmen hvor Michael Myers og Laurie Strode var med, da dette var tenkt mer som en antologi-filmserie.

It’s Halloween! Her er oversikten over alle filmene i serien. (10)

Halloween III: Season of the Witch (1982): Den eneste filmen hvor Michael Myers ikke er med. En gal leketøymaker bruker keltisk magi og stjålen stein fra Stonehenge til å drepe flest mulig mennesker med forheksete Halloween-masker. Denne filmen floppet stort og er hovedgrunnen til at de fortsatte med Michael Myers og forlot hele antologi formatet.

It’s Halloween! Her er oversikten over alle filmene i serien. (11)

Halloween 4: The Return of Michael Myers (1988) Den skulle original være en spøkelsehistorie, men på grunn av hvor dårlig det gikk med Halloween III, så valgte de å reintrodusere Michael Myers. Han har vært i koma i ti år, og når han hører at Laurie Strode, som har dødd i en bilulykke, har en datter, våkner han opp og drar for å finne henne. Jamie. I jakten på henne, dreper han også mange andre. Det er hovedsakelig sånn det går i disse filmene.

It’s Halloween! Her er oversikten over alle filmene i serien. (12)

Halloween 5: The Revenge of Michael Myers (1989) Han er nok en gang i koma, hvor han blir passet på av en eremitt i en hule. Det varer et år, hvor han våkner, dreper eremitten og drar for å finne niesen sin som han prøvde å drepe i forrige film. Hun har blitt stum på grunn av opplevelsene i forrige film og holder til på et barnesykehus. Hun har en form for telepatisk link til sin onkel. Det var her det begynte å finne på mer og mer merkelige ting for å enten gjøre filmene mer interessante eller ha en grunn til å fortsette.

It’s Halloween! Her er oversikten over alle filmene i serien. (13)

Halloween: The Curse of Michael Myers (1995) I slu*tten av forrige film så ble Michael Myers og Jamie kidnappet av mystiske menn i svart. Når filmen starter har det gått 6 år, og Jamie har blitt gjort gravid og en baby er født. Hun klarer å rømme men de får fort Michael Myers etter seg. Han dreper Jamie men babyen finner han ikke. Her er det Druid forbannelser og at Michael Myers er forbannet med en forbannelse som gjør at han må drepe sin nærmeste slektning.

It’s Halloween! Her er oversikten over alle filmene i serien. (14)

Halloween H20: 20 Years Later (1998) Det merkeligste med denne filmen er at de kalte den H20. Her prøvde de seg med en taktikk som er lik den de gjør med den nye filmen. Den er en direkte oppfølger til de to første filmene. Jamie Lee Curtis er tilbake som Laurie Strode. 20 år etter. Hun faket bilulykken sin, og lever nå et relativt lykkelig liv under et annet navn. Men Michael Myers er tilbake, og han har funnet ut hvor hun holder til.

It’s Halloween! Her er oversikten over alle filmene i serien. (15)

Halloween: Resurrection (2002) Oppfølger til H20. Selv om Michael Myers tilsynelatende døde i forrige film, gjorde han ikke det. Filmen vrir og vender litt på det man så for å komme seg unna denne lille detaljen. Han er derfor tilbake, og fortsatt på jakt etter søsteren sin. Laurie Strode er innlagt på et sinnsyke hus. Hun faker en katatonisk tilstand for å forberede seg til han kommer tilbake.

It’s Halloween! Her er oversikten over alle filmene i serien. (16)

Halloween (2007) en vaskeekte remake. Den går i mye større grad inn i psyken til Michael Myers, og vi får se mye mer fra når han er ung og hva som fikk han til å bli en morder. Ting skulle forklares og forstås. Samtidig ville han at vi ikke helt skulle vite hvorfor han drar tilbake til byen sin. Er det for å drepe Laurie, eller en annen grunn?

It’s Halloween! Her er oversikten over alle filmene i serien. (17)

Halloween 2 (2009) to år senere, og Laurie lever et noenlunde normalt liv, om ikke lettere traumatisert. Hun går til psykolog og prøver å jobbe seg gjennom det. I mens, så er Michael Myers ikke død. Han ser syner av sin døde mor, som sier det er på tide å hente Laurie hjem. Han drar for å finne henne. Masse lik oppstår. Rob Zombie ville lage en mye mer brutal og voldsom film en sist. Mye mer er det ikke å si om denne filmen.

Relaterte sakerForsidenskrekk

It’s Halloween! Her er oversikten over alle filmene i serien. (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Twana Towne Ret

Last Updated:

Views: 6638

Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Twana Towne Ret

Birthday: 1994-03-19

Address: Apt. 990 97439 Corwin Motorway, Port Eliseoburgh, NM 99144-2618

Phone: +5958753152963

Job: National Specialist

Hobby: Kayaking, Photography, Skydiving, Embroidery, Leather crafting, Orienteering, Cooking

Introduction: My name is Twana Towne Ret, I am a famous, talented, joyous, perfect, powerful, inquisitive, lovely person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.